Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с мини кюфтенца и червен винен сос

Спагети с мини кюфтенца и червен винен сос

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Спагети с мини кюфтенца и червен винен сос
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Ако даваха Оскар за кулинарно майсторство - то тази рецепта определено щеше да е фаворит"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • вода - 1500 мл.
  • сол - 2 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • кайма - 250 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1/2 бр.
  • босилек - 10 листа пресен
  • домати - 250 г консерва белени
  • червено вино - 300 мл сухо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода и изплакнете. Загрейте две лъжици краве масло и изсипете върху спагетите. Разбъркайте, за да не залепват.

Смесете каймата със сухите подправки и омесете хубаво с ръце. Намазнете дланите си и направете малки топченца, като за за супа топчета, но без да ги овалвате в брашно. Накълцайте на ситно зеленчуците и пасирайте консервата с доматите, така че да се получи гладък сос.

В тиган загрейте останалото краве масло и изпържете топченцата кайма, като разбърквате само с друсане и подхвърляне, за да не раздробите кюфтенцата. Когато се изпържат ги отделете в чинийка.

Запържете зеленчуците и добавене доматения сос. Когато започне да се сгъстява прибавете наситнения босилек и виното. Оставете на тих огън да ври докато се сгъсти достатъчно. 10 минути преди да изключите котлона добавете кюфтенцата.

Залейте студените спагети с горещия сос и поръсете със ситно накълцан пресен чесън. По желание, докато сосът е топъл, настържете пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: