Сармички с лапад и пилешка кайма

11/04/2016
"Гледаме на приготвяне на сармички като на йога за нервите, а на похапването им - като награда за усилията "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука в олиото. Прибавете каймата и бъркайте, докато се смеси добре с лука. Прибавете червения пипер и измития ориз.

Гответе около 5-6 минути. Овкусете със сол и магданоз.

Почистете лапада от дръжките и го бланширайте за кратко, докато листата си сменят цвета.

Завийте сармичките, като слагате по 1 с.л. от плънката в листо от лапад. Наредете ги в подходящ съд, залейте ги с топла вода и ги затиснете с чиния.

Гответе ги в загрята фурна, докато изври водата.

Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра-27%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Голяма кутия за съхранение на храна 3 литра
4.93 лв.
3.60 лв.
Виж ››

Удобно пластмасова кутия за съхранение на храна, която е задължителна за всяко семейство и всеки дом.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар