Нахут с пилешка кайма

Нахут с пилешка кайма
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 250 г
  • нахут - 400 г
  • доматено пюре - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • бира - 1 кутийка 330 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1скилидка
  • шафран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута за 24 часа с вода. Сменяйте водата на всеки 3-4 часа.

Нарежете лука, моркова и чесъна на дребно.

Задушете ги в тенджера с малко мазнина.

Добавете пилешката кайма.

Пържете, докато стане на трохи.

Добавете доматеното пюре, а след няколко минути и бирата.

Изчакайте да изври алкохолът и сложете подправките в яхнията.

Налейте малко вода, колкото да покрие продуктите.

Намалете котлона и варете до готовност на нахута.

Изключете и сервирайте, докато нахутът с пилешка кайма е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: