Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от елда, гъби и картофи

Каша от елда, гъби и картофи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Каша от елда, гъби и картофи2 / 2
12/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които държат на здравословното хранене - вкусно ястие приготвено за малко повече от половин час"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 - 3 бр.
  • елда - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • гъби - 200 г
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на кубчета картофите. Нарязваме лука и гъбите.

В тиган с олио запържваме първо картофите около 10 минути, посоляваме, прибавяме гъбите и елдата. Разбъркваме и след 5 минути доливаме 2 ч.ч. топла вода.

Похлупваме и варим 15 минути на среден огън.

Преди края на готвенето прибавяме зеления лук, разбъркваме и оставяме отхлупено, за да дръпне влагата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: