Начин на приготвяне
Измийте портокалите и ги попарете с вряла вода, без да ги обелвате. Нарежете ги на кръгчета заедно с кората и сложете да се варят около 2 минути.
Изхвърлете водата и повторете всичко още веднъж, като налеете чиста вода, нека се варят 2 минути. По този начин се отстранява горчивият вкус.
Готовите портокалови кръгчета поръсете със захар, сипете водата и варете на тих огън около 25 минути.
Сварените портокали извадете от сиропа. Наредете парченцата в тава с домакинска хартия и запечете във фурна за около 15-20 минути на 150 градуса.
Разтопете шоколада на водна баня заедно с олиото. Потопете всяко парче плод до половината последователно в шоколада и после в смлените орехи.
Поднесете в подходяща чиния.
Карамелизираните портокали с орехи и шоколад са готови.
Коментари