Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с грис, шоколад и карамелизирани ябълки

Сладкиш с грис, шоколад и карамелизирани ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладкиш с грис, шоколад и карамелизирани ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - ¼ ч.ч. (за карамела)
  • грис - 200 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • какао - 20 г на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът, захарта, яйцата, какаото, киселото мляко и содата се смесват. Оставят се за 30 минути.

Разтопява се масло и в него се запържват за 1 минута нарязаните ябълки. Поръсват се със захарта за карамел и се карамелизират 10 минути при непрекъснато бъркане.

В тава, постлана с фолио и намазана с мазнина, се слагат ябълките и отгоре се излива тестото. Пече се 25 минути на 180 градуса. Изважда се от тавата, като се обръща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: