Начин на приготвяне
Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг, постепенно добавете 50 г захар.
В отделен съд разбийте сладкарската сметана. В купа върху тенджера с вряща вода разбийте жълтъците със 150 г захар, добавете сока от лимоните и настърганата лимонова кора.
Пригответе желатина, като го накиснете в студена вода за 5 минути да набъбне, след това го разтопете на водна баня или в микровълнова.
Сипете желатина при жълтъците, сложете сместа във фризера за 10 минути или в хладилника за 20 минути да се охлади. Към охладената смес сипете сметаната и разбивайте с миксер до еднородна смес.
Добавете белтъците като ги смесвате внимателно с шпатула или лъжица. Сипете муса в купи или чаши, украсете с резенчета лимон и свежа мента.
Коментари