Начин на приготвяне
Половината ягоди се пасират. Желатинът се залива с 200 милилитра студена вода за 30 минути, отцежда се.
Жълтъците се разбиват на водна баня, като постепенно се добавят 100 грама захар. След като се сгъсти, се премества на хладно.
Към пасираните ягоди се добавя виното и яйченият крем. Желатинът се разтваря на среден огън, без да кипва, и се добавя в крема. Охлажда се.
Почне ли да се желира, се добавя битата сметана. Оставя се за 4 часа в хладилника да се стегне.
Останалите ягоди се режат на половинки. Портокалът се обелва и се разделя на резенчета. Плодовете се смесват, поръсват се с останалата захар и се напръскват с ликьора.
Оставят се за 15 минути и с тях се украсява мусът. Сервира се, поръсен с канела и украсен с ментови листенца.