Торта Наполеон по унгарски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Торта Наполеон по унгарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • пудра захар - 300 г
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се замесва от 300 грама брашно, 3 супени лъжици захар, 100 грама омекнало масло, солта, яйцето, сметаната. Разделя се на три равни части и всяка се разточва тънко.

Пекат се на 180 градуса в голяма тава, намазана с масло. След като изстинат, се мажат с крем, който се приготвя, като половината мляко се смеси с 4 супени лъжици брашно.

Останалото мляко се кипва с ванилията и се добавя брашнената смес. Оставя се да изстине.

Добавя се пудрата захар, смесена с маслото. С този крем се мажат блатовете, като отгоре и отстрани тортата също се намазва с крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: