Начин на приготвяне
Брашното се пресява с бакпулвера. Охладеното масло се настъргва на едро и се добавя в брашното. Сместа се реже до образуване на трохи. Добавя се студената бира и се замесва еластично тесто. Разделя се на 8 части и се слагат в хладилника за 1 час.
Всяка част се разточва тънко между два листа хартия за печене. Горният лист се маха, с нож се оформя се правилен кръг и се хартията с тестото се слага в тава, напръскана със студена вода. Набожда се на няколко места с вилица и се пече 6 минути на 220 градуса. Изрезките от тестото се изпичат отделно за 7 минути, за да са по-хрупкави.
Приготвя се крем, като нишестето се размива с малко мляко, а останалото мляко се излива в тенджера с дебело дъно. Добавя се нишестето и сместа се разбива с телче. Жълтъците се смесват със захарта и ванилията и се добавят към млякото. Тенджерата се слага на минимален огън и при непрекъснато бъркане се загрява до появата на леки мехури. Вари се 3 минути при непрекъснато бъркане.
Сваля се от котлона и се охлажда, като се разбърква на всеки 15 минути. Оформя се тортата, като всяка кора се маже с крем и се редят една върху друга. Отгоре не се слага крем. Тортата се завива с фолио и отгоре се слага дъска за рязане. Върху нея се слага тежест и тортата се оставя в хладилника за 8 часа. Преди сервиране тортата се маже с крем отгоре и се поръсва с натрошените препечени изрезки от тестото.