Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът. В подходящ съд /аз ползвам млековарка за кремовете/ се слага 600 милилитра от млякото и захарта.
Разбиват се яйцата с останалите 200 милилитра мляко и добавяме по малко от брашното. Разбива се до получаване на еднородна смес с добре разбито брашно /ако не е добре разбито брашното, може да се прецеди през цедка/, за да се получи хубав гладък крем без бучки.
Когато млякото заври на тънка струйка, при непрекъснато бъркане се добавя яйчената смес. След сгъстяването на крема се добавят маслото и ванилията. Продължава да се бърка, до пълното разтапяне и поемане на маслото в крема.
За сглобяването на тортата се използва голяма купа. Облепя се със стреч фолио и започват да се редят кроасаните, разрязани на половинки по дължина на дъното на купата.
След това се слага слой крем, слой от сладкото с ягоди, отново кроасани, крем, сладко...и се завършва с кроасани. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за една нощ.
След като е отлежала и се е стегнала тортата се обръща върху чиния, поръсва се
със смлени орехи или други ядки.