Песто с магданоз

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай5138146
13/04/2016
"Пренесете аромата на Италия и във вашия дом, лесно е с тази изпитана рецепта за Песто с магданоз"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1 бурканче
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 730
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте магданоза, нарежете го, като премахнете дръжките, а може и да добавите и тях. Добавете мерудията в чопър, прибавете смлените или натрошени орехи, скълцания чесън.

Долейте 1 с.л. вода, лимонов сок, залейте зехтин на око и пасирайте до хомогенност. При нужда долейте още съвсем малко водичка или още зехтин.

Накрая добавете подправките, настърганото сирене Грана Падано, което може да замените с Пармезан или обикновен твърд кашкавал. Пасирайте финално.

Може да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
maria
maria
28.04.2016 22:27
Много вкусно стана, пробвах даже и с обикновен кашкавал и пак стана супер.
0
0
Гергана  Георгиева
Много ми хареса пестото,аз от себе си бих добавила няколко капки лимонов сок
0
0