Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с магданоз

Песто с магданоз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Песто с магданоз
Снимка: Fat Berta
1 / 3
13/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1 бурканче
"Пренесете аромата на Италия и във вашия дом, лесно е с тази изпитана рецепта за Песто с магданоз"

Необходими Продукти

  • магданоз - 2 едри връзки
  • орехи - 40 г
  • чесън - 1 скилидка
  • грана падано - 60 г настъргано ситно (може и повече)
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • зехтин - Екстра Върджин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте магданоза, нарежете го, като премахнете дръжките, а може и да добавите и тях. Добавете мерудията в чопър, прибавете смлените или натрошени орехи, скълцания чесън.

Долейте 1 с.л. вода, лимонов сок, залейте зехтин на око и пасирайте до хомогенност. При нужда долейте още съвсем малко водичка или още зехтин.

Накрая добавете подправките, настърганото сирене Грана Падано, което може да замените с Пармезан или обикновен твърд кашкавал. Пасирайте финално.

Може да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Много вкусно стана, пробвах даже и с обикновен кашкавал и пак стана супер.
28.04.2016 22:27
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много ми хареса пестото,аз от себе си бих добавила няколко капки лимонов сок
13.04.2016 10:08