Начин на приготвяне
Пресейте сухите съставки - брашното, содата, бакпулвер и какао в купа.
В друга купа разбийте яйцата със захарта, добавете и олиото, бъркайте до хомогенна смес.
Съединете сухите и течните съставки, като едновременно с това разбърквате и постепенно добавяте млякото.
Намазнете и набрашнете кръгла форма и сложете в нея кексовата смес.
Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути или до суха клечка.
При готовност изкарайте от фурната и нарежете на произволни парчета. Оставете да се охлади.
Направете захарен сироп, като загреете водата и разтворите в нея захарта, оставете на котлона да заври и бъркайте до получаване на сироп.
Докато е топъл сиропът, залейте студения сладкиш и оставете сиропирания сладкиш на хладно за минимум 6 часа да се сиропира.
Преди сервиране намажете повърхността на сладкиша със сладко от вишни, получава се уникално добра комбинация.
Сиропираният какаов сладкиш със сладко е готов.
Коментари