Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран какаов сладкиш с яйца

Сиропиран какаов сладкиш с яйца

ДениславаДенислава
Новак
77137
Сиропиран какаов сладкиш с яйца
Снимка: Денислава
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Бихме се отказали от всичко за хапване, но от този сиропиран какаов сладкиш - никога!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • за сиропа
  • краве масло - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 6 с.л.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на сиропирания какаов сладкиш с миксер разбийте захарта и яйцата за около 5 минути или малко повече. На друго място пресейте брашното и добавете бакпулвера към него.

На части добавете сухата към течната смес и разбъркайте с миксера за около 3-4 мин. Добавете ванилиите и пак разбъркайте за кратко.

Сипете сместа за лесния сладкиш в правоъгълна тава 25х35 см, предварително намазнена. Печете на 180 градуса за 15 минути, след което сложете фолио, за да не се препече. Печете общо 40 мин.

Покрийте го с кърпа и оставете да изстине. Нарежете на квадрати или ромбове.

В тенджера на котлона сипете съставките за сиропа. Разбъркайте и оставете да заври. Щом е готов и още топъл, залейте сладкиша. Оставете сиропирания сладкиш за поне два часа в хладилник да стегне.

После може да се насладите на любимия какаов сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: