Начин на приготвяне
За приготвянето на сиропирания какаов сладкиш с миксер разбийте захарта и яйцата за около 5 минути или малко повече. На друго място пресейте брашното и добавете бакпулвера към него.
На части добавете сухата към течната смес и разбъркайте с миксера за около 3-4 мин. Добавете ванилиите и пак разбъркайте за кратко.
Сипете сместа за лесния сладкиш в правоъгълна тава 25х35 см, предварително намазнена. Печете на 180 градуса за 15 минути, след което сложете фолио, за да не се препече. Печете общо 40 мин.
Покрийте го с кърпа и оставете да изстине. Нарежете на квадрати или ромбове.
В тенджера на котлона сипете съставките за сиропа. Разбъркайте и оставете да заври. Щом е готов и още топъл, залейте сладкиша. Оставете сиропирания сладкиш за поне два часа в хладилник да стегне.
После може да се насладите на любимия какаов сладкиш!