Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Апетитки»Лютивка с много чесън

Лютивка с много чесън

Лютивка с много чесън
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Когато стане дума да пикантни удоволствия, веднага се сещаме за тази лютивка с много чесън!"

Необходими Продукти

  • люти чушки
  • чушки - общо 2 кг заедно с лютите чушки
  • чесън - обелени скилидки (1 кофичка от кисело мляко е мярката)
  • сол - 4 с.л
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 700 мл
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изчистват и се опичат малко, без да се белят. Смилат се с машинка заедно с чесъна.

Прибавят се и останалите продукти: сол, захар, оцет и олио. Всичко се обърква до получаване на хомогенна смес. Разпределя се в бурканчета и се стерилизират.

Съотношението между пиперки и люти чушки е такова, колкото люта искаме да бъде лютивката.

Получава се отлична подправка към супи, боб, леща и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Любима ми е!
13.04.2016 14:17