Друсан кебап с гъби и зелен лук

14/04/2016
"Ядосаните домакини приготвят много по-вкусен друсан кебап, защото раздрусват тенджерите по-здраво "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 247
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парченца и го сложете в тенджера заедно със солта, черния и белия пипер. Налейте една кафеена чашка вода. Похлупете с капак и оставете на умерен огън да се задуши.

Прибавете измитите и почистени гъби и червеният пипер. Когато водата изври, месото и гъбите започват да се пържат и трябва да внимавате да не загорят.

Към края на пърженето добавете нарязания на ситно лук. Похлупете с капака и оставете лука да се задуши заедно с месото и гъбите. Няколко пъти раздрусайте тенджерата заедно с капака.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Албена Асенова
Голяма вкусотия.Аз доливам и съвсем малко червено вино.
0
0
Веселина Константинова
Да, вкусничко е!
0
0
Pressy
Pressy
14.04.2016 15:13
Ммм...вкуснотия ! Изглежда много хубаво !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв