Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирене и кашкавал

Баница със сирене и кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Баница със сирене и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Една от нашите любими класически баници. И лесни за приготвяне. Опитай и ти!"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет фини за баница
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 броя
  • зехтин - 11 с.л.
  • газирана вода - 250 мл
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте сиренето с вилица, добавете яйцата, зехтина и газираната вода. Намажете тавата със зехтин. Сложете 2 кори, поръсете с плънката, отново 2 кори и т.н. Завършете с плънка, като полеете баницата обилно. Нарежете я на парчета.

Отгоре се поръсва с рендосания на едро ренде кашкавал. Изпечете баницата с кашкавал в предварително загряла фурна на 200 градуса до зачервяване на кашкавала. Готовата баница извадете и поръсете с малко газирана вода. Увийте я в кърпа за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
46
33
20
10
Дай твоята оценка: