Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран патладжан - Мезе за бира

Паниран патладжан - Мезе за бира

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Паниран патладжан - Мезе за бира6 / 6
15/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Отсега ви казваме - толкова е вкусен, че бирата няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • брашно
  • галета
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват и нарязват на филийки.

Брашното се омесва с галетата и малко черен пипер.

Яйцата се разбиват много хубаво, а през това време се загрява олиото.

Всяка филия патладжан се овалва в брашно, след това в яйце, брашно и отново яйце.

Пържи се до придобиване на златист цвят.

Олиото трябва да е много загряло, за да не станат панираните патладжани мазни.

Когато са готови и изпържени, се изцеждат върху домакинска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Хареса ми предложението,но бих посъветвала преди да се изпържат патладжаните както са нарязани на филийки,да се посолят и оставят да се отцеди горчивия им сок,след това да се изплакнат,подсушат и да се поставят на грил тиган или скара,да се изпекат леко,трябва да имат термична обработка,защото в противен случай,след паниране ще останат сурови под панировката и определено ще се усеща горчивина.
15.04.2016 15:55
3
3
Покажи всички подкоментари
Валентин Миранов
Валентин Миранов
До сега винаги само съм го пържил, но ще пробвам задължително и паниран!
15.04.2016 12:49
1
Покажи всички подкоментари