Паниран патладжан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
20/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да, знаем, най-хубавите неща в живота са незаконни, неморални или се пълнее от тях, но си заслужава"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 броя
  • яйца - 4 - 5 броя броя
  • брашно - за овалване
  • галета - - за овалване
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • магданоз - 2 с.л. скълцан по желание
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, нарежете ги на кръгчета или по-дълги парчета по дължина. В подходящ съд ги посолете обилно и ги оставете под наклон, за да се отцедят от горчивината. След това ги измийте под течаща вода и добре ги подсушете.

Разбийте яйцата много добре в купа. Отделно смесете брашно и галета, заедно с чесъна на прах и магданоз по желание.

Загрейте достатъчно количество олио за пържене. Всеки патладжан овалвайте последователно в яйца, брашняната смес и пак яйца. Пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар от двете страни.

Отцеждайте готовите панирани патладжани върху решетка с хартия отдолу. Поднесете панирания патладжан поръсен със сирене и гарнитура от свежи зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
43
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Може да се добави и някакво млечно сосче. Изглеждат много вкусни!
02.09.2023 08:08
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Апетитно ястие, чудесна идея с добър резултат.
02.09.2023 08:00
Биляна Владова
Биляна Владова
с бял патладжан е по хубаво, защото поема по малко мазнина
14.03.2016 21:03
2
Деси Георгиева
Деси Георгиева
Бързо,лесно и вкусно.
Опитайте и няма да съжалявате!
06.10.2013 12:01
5