Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран патладжан на фурна

Паниран патладжан на фурна

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Паниран патладжан на фурна
Снимка: Дони Ники
1 / 5
27/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Страхотен паниран патладжан на фурна, който да поднесете с любимия си сос"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • панко галета - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и обелват. В зависимост от големината на патладжана се нарязва на три или четири вертикални филийки.

Всяка от тях се разрязва от върха към периферията на ленти, наподобяващи длан.

В подходяща купа се посоляват и покриват с вода за 30 минути. След това се отцеждат и подсушават с кухненска хартия.

Яйцата се разбиват с щипка сол и 30 мл олио (2 с.л.).

В подходяща чиния се смесват бялото, царевичното брашно и панко галетата. Към тях се добавя сол и черен пипер на вкус.

Всяко парче патладжан се овалва в сухите съставки, след това се потапя в яйцата и отново в сухата смес.

В тавата на фурна, покрита с хартия за печене, се подреждат всички парчета и отгоре се поливат с останало олио.

Патладжаните се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Поднасят се със сос по желание.

Панираният патладжан на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: