Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Паниран патладжан Ветрило

Паниран патладжан Ветрило

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Паниран патладжан Ветрило
Снимка: Дони Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна вкусотия, паниран патладжан ветрило за всички, които не се боят от калориите!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжана. Оставете да се охлади и го обелете. Срежете на две части по дължина. Всяка част срежете като ветрило, отгоре оставете ненарязано.

Разбийте яйцата с малко сол и пипер. Разтворете патладжана ветрилообразно и го топнете първо в брашното, след това в яйцата.

Изпържете в сгорещена мазнина от двете страни. Извадете и ги оставете да се отцедят върху хартия.

Сервирайте с гарнитура и сос по избор.

Панираният патладжан Ветрило е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Кавак
Елена Кавак
Чудесна рецепта, ще се пробва
07.09.2016 20:23