Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с доматен сос, патладжан и гъби

Спагети с доматен сос, патладжан и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Спагети с доматен сос, патладжан и гъби
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • домати - 300 - 400 грама от консерва, нарязани
  • чушки - 1/2 жълта пиперка
  • печурки - 200 г гъби
  • патладжани - 1/2, небелен
  • зелен лук - 1 стръкче
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Докато се варят, патладжанът се измива и нарязва на кубчета, без да се посолява и да се оставя да се изцежда. Гъбите се почистват и без пънчетата се разрязват на две или най-много на три, ако са по-големи. Лукът и пиперката се нарязват.

В съд на котлона се слагат доматите. В друг се загрява олио и се слага патладжанът, а в друг, пак в загрято олио - гъбите.

Когато доматите започнат да бълбукат, се добавя нарязаната пиперка и сол, червен и черен пипер. Когато остане по-малко вода от доматите, съдът се маха от котлона.

Когато спагетите са готови, се отцеждат от водата и към тях се добавя сосът. Разбърква се добре и се оставят затворени, за да поемат добре соса.

Когато патладжанът се е позапържил, към него също се добавя сол на вкус и лукът (патладжанът поема повече сол). Когато е готов, се сваля от котлона и се добавя към спагетите. Разбъркват се добре и пак се захлупват.

Към гъбите също към края се добавя сол на вкус и когато са готови, също се прибавят към спагетите и се разбърква добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудни спагети, лесни и апетитни!
23.06.2020 15:57