Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Оризови банички с лапад

Оризови банички с лапад

Оризови банички с лапад
Снимка: Веселина Константинова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Не е честно от страна на Веселина да ни изкушава с тези оризови банички с лапад, защото просто не можем да спрем да похапваме от тях"

Необходими Продукти

  • оризови люспи - 3 - 4 с.л.
  • лапад - 1 връзка
  • олио - 3 с.л. масло
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • кори за баница - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете оризовите люспи в 1 ч.ч. гореща вода. Когато набъбнат, ги отцедете. Овкусете със сол.

Задушете в мазнината почистения и нарязан на ситно лапад.

Разстелете корите и намажете всяка кора с оризовата плънка, сложете от задушеният лапад и завийте на руло.

Намажете с разбит жълтък, нарежете на малки рулца и наредете в намазнена тава.

Изпечете баничките до златисто в загрята фурна.

Оризовите банички с лапад са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: