Начин на приготвяне
Доматите се измиват и нарязват на тънки филийки. Сиренето се нарязва на плочки. Най-отдолу на гювечето се слага резен сирене. Отгоре се слага резен домат.
Върху домата се нарежда топеното сирене. Отново се слага ред краве сирене, домат, топено сирене и така докато се запълни гювечето.
Завършва се една суха люта чушка. Полива се с малко олио, поръсва се с червен пипер и чубрица и се слага в студена фурна, която се загрява до 200 градуса.
Пече се за около 15 минути или докато топеното сирене се разтопи напълно. Фурната се изключва и във всяко гювече се чуква по едно яйце, затваря се и се оставя в горещата фурна яйцето да се изпече.
Аз процедирам така с яйцето, защото го предпочитаме да е по-сурово отвътре. Който желае да не е рохкаво, може да остави включена фурната докато се изпече напълно.
Коментари