Начин на приготвяне
Почистете и с помощта на ренде настържете ябълките. В купа разбийте яйцата и захарта, добавете супена лъжица от маслото и разбъркайте. Пресейте бакпулвера, солта и брашното и ги добавете към течната смес.
Налейте и млякото. Разбъркайте всичко до хомогенна смес. Накрая добавете настърганите ябълки и пак разбъркайте. Трябва да ви се получи средно гъсто палачинково тесто.
Сложете тиган на котлона и поставете една лъжичка масло, разнесете го по повърхността му и сипете с малък черпак от сместа в средата на тигана.
Разнесете леко сместа така че да получите кръгла или овална форма с размер на по-голям портокал. Така направете и останалите, като на всяка трета слагате по малко масло на тигана.
Не разнасяйте сместа като палачинка из целия тиган, просто сипете в средата и леко оформете, оладите трябва да са по-малки, дебели и пухкави от палачинките. Пържете от двете страни до златисто.
Наредете ги в чиния и полейте с мед, сладко или поръсете с пудра захар. От тази смес стандартно се получават между 20-25 олади.