Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Руски олади с ябълки

Руски олади с ябълки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Руски олади с ябълки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20-25 бр.
"Ето така ще започне денят ни днес, с вкусни и ароматни олади - а вашият как ще започне"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 50 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 2 бр. (сладки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и с помощта на ренде настържете ябълките. В купа разбийте яйцата и захарта, добавете супена лъжица от маслото и разбъркайте. Пресейте бакпулвера, солта и брашното и ги добавете към течната смес.

Налейте и млякото. Разбъркайте всичко до хомогенна смес. Накрая добавете настърганите ябълки и пак разбъркайте. Трябва да ви се получи средно гъсто палачинково тесто.

Сложете тиган на котлона и поставете една лъжичка масло, разнесете го по повърхността му и сипете с малък черпак от сместа в средата на тигана.

Разнесете леко сместа така че да получите кръгла или овална форма с размер на по-голям портокал. Така направете и останалите, като на всяка трета слагате по малко масло на тигана.

Не разнасяйте сместа като палачинка из целия тиган, просто сипете в средата и леко оформете, оладите трябва да са по-малки, дебели и пухкави от палачинките. Пържете от двете страни до златисто.

Наредете ги в чиния и полейте с мед, сладко или поръсете с пудра захар. От тази смес стандартно се получават между 20-25 олади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: