Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с лапад, киселец и сирене

Баница с лапад, киселец и сирене

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Баница с лапад, киселец и сирене3 / 3
19/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Любимият ни пролетен вариант за свежа баничка със зеленини"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - хладка
  • Плънка
  • лапад - около 1 кг
  • киселец - 500 г
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто. Разделя се на топчета и се оставя да втаса.

Приготвя се плънката, като се почистват и нарязват на дребно лападът и киселецът и леко се задушават до омекване.

Към тях се добавя натрошеното сирене. След това се разточват корите и се слага от плънката. Корите се поръсват с малко олио.

Пече се на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно! Обичам и лапад, и киселец!
20.04.2016 07:09