Задушени пилешки бутчета с ориз

22/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 717
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 7 - 8 бр. долни
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бял пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги сложете в тава с капак във фурната. Печете до полуготовност. Измийте ориза.

Изхвърлете отделения сок от бутчетата. Добавете ориза и налейте 2 ч.ч. хладка вода. Овкусете със сол и добавете олиото.

Похлупете с капак и гответе, докато омекне оризът. Поръсете с черен и бял пипер.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Бойчо Николов
Хвърляш бульона от бутчетата???
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Много често го приготвям и всички го обичат !
0
0
Pressy
Pressy
22.04.2016 11:54
Много любима рецепта от детството !
0
0