Начин на приготвяне
Задушаваме в маслото нарязания на ситно лук и нарязаните на едро гъби. След това прибавяме пилешките бутчета (като разделяме горно и долно бутче), заливаме с виното и посоляваме.
Захлупваме плътно съда с ястието (може и с фолио) и задушаваме за около 40 мин на 200 градуса (докато месото омекне).
След това махаме фолиото и добавяме сметаната и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме, загребваме от соса и поливаме бутчетата с него. Връщаме отново във фурната (този път без фолио) за още 15-20 мин отново на 200 градуса (може да се разбърква от време на време).
За гарнитурата:
Задушаваме в маслото нарязания на ситно морков и добавяме ориза. Разбъркваме и оставяме на огъня за 2-3 мин. След това заливаме с горещата вода и овкусяваме със солта и червения пипер. Оставяме да ври на среден огън, докато оризът се свари. Малко преди да е готов, добавяме наситнения магданоз.