Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с картофена салата

Печена скумрия с картофена салата

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3542249
Печена скумрия с картофена салата
Снимка: Bistra Ivanova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Печената скумрия върви ръка за ръка с картофена салатка - това е порция мечта"

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 цели риби
  • картофи - 1.5 - 2 кг
  • лук - 1 глава
  • лимони
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и всяка се разделя на филета.

Рибните филета се измиват и слагат в намазнена тава.

Посоляват се и се поливат с лимонов сок. Слагат се да се пекат във фурна на 190 градуса за 30-40 мин.

През това време се слагат картофите да се варят цели, необелени. Като се сварят се белят и нарязват на кубчета.

Салатата се посолява, слагат се олиото и оцетът и всичко се разбърква хубаво.

Готовата печена риба се сервира с картофената салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Любимо ястие ! Полезно и вкусно !
23.04.2016 11:20
1