Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Buongiorno Italia

Пица Buongiorno Italia

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Пица Buongiorno Italia
Снимка: Биляна Владова
3 / 4
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за тестото за 2 пици
  • мая - 1 пакетче
  • вода - 500 мл хладка
  • белтъци - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за соса
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • босилек - 3 - 4 листа пресен
  • сол
  • за плънката
  • гъби - 250 г
  • маслини - 200 г черни без костилка
  • колбас - 200 г нарязан на тънко
  • масло - 1 пакетче
  • кашкавал - настърган, за поръсване
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава се излива хладкото вода и в нея се размива маята. След това се слагат солта, захарта, белтъкът, олиото и накрая брашното. От всичко това се замесва тесто. Когато тестото е готово, се завива с кърпа и се слага на топло да бухне за около 30 мин.

Докато тестото бухва, във висок съд се излива доматеният сок, посолява се и се слага босилекът. Пасира се. Гъбите се нарязват на филийки, а маслините - на не много дребни парчета.

Когато тестото е готово, се разделя на 2 парчета. Голяма тава се намазва хубаво с олио и в нея се слага едното тесто. С ръце тестото се разтегля, да стане тънко и да запълни тавата.

Тестото за пица никога не се разточва с точилка, задължително се разтегля с ръце. Щом тестото запълни тавата, се намазва с готовия доматен сос и отгоре се слагат продуктите от плънката без кашкавала.

Нарязват се малки парчета масло и се слагат на произволни места върху пицата. Слага се да се пече в леко загрята фурна за около 15- 20 мин.

Пицата се изважда и се поръсва с кашкавал и се връща във фурната за още 5 мин. Когато е напълно готова, се изважда и се завива с кърпа да изстине около 10 мин. Може да се направи и без колбас.

Продуктите са за 2 пици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Много вкусна! Благодаря за чудесната рецепта!
25.04.2016 12:12
1