Начин на приготвяне
Взимаме тава и е намазваме с малко мазнина. След това тестото се разстила с ръце. Идеята е да остане по-дебело от обикновена пица.
Най-вкусно става, ако е домашно. Слагаме го за 10 минути в загрята на 200 °C фурна.
Вадим блата за пица и го намазваме с доматеното пюре.
Поръсваме с подправки, например риган. Нареждаме нарязания салам, зеленчуци и други добавки по желание.
Накрая настъргваме кашкавал, обилно да покрие пицата.
Връщаме във фурната и печем пак на 200 °C за около 20 минути или до готовност.
Ако е необходимо повече, оставяме само на горно печене.
Изваждаме тавата и прехвърляме в голяма чиния или в по-малки, нарязана на парчета.
Консумираме, докато е топла.
Получават се страхотни хрупкави парчета дебела пица.
Коментари