Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца на жар

Пилешки филенца на жар

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пилешки филенца на жар
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди
  • черен пипер
  • бял пипер
  • зелен пипер
  • зехтин - около чаша
  • соев сос - 5 - 6 капки
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • хималайска сол
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във дълбока купа са излива около чаша зехтин и лимоновия сок. Посолява се със хималайската сол и се добавя и соевият сос. Чесънът се пресова и също се добавя към зехтина.

Накрая се слагат и черният, белият, зеленият и лютият червен пипер. Всичко това се обърква много хубаво. Пилешките гърди се нарязват на парчета с широчина около 3 см.

Всичките получени филета се потапят в тази марината и се покриват с фолио. Престояват в хладилник около 30 минути.

Изваждат се от хладилника и се пекат на жар до придобиване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
ехааа довечера май мъжа ще пали огън на двора :)
07.05.2016 16:18
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Вкуснотия, само дето в апартамент може само да се ползва скара.
30.04.2016 23:59