Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки филенца на тиган

Панирани пилешки филенца на тиган

Панирани пилешки филенца на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И панирането си има своите тънкости - ето как да приготвите най-вкусните панирани пилешки филенца на тиган"

Необходими Продукти

  • пилешки филенца - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1/2 бр.
  • къри - щипка
  • още
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките филенца и ги поръсете със солта, черния пипер и кърито.

Натрошете пилешкия бульон.

Натрийте хубаво подправките и ги оставете за половин час така.

Разбийте яйцето в една чиния, а в друга сложете галетата.

Изпържете в горещо олио от двете страни до приятна и златиста коричка.

Извадете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина от хрупкавите панирани хапки.

Сервирайте панираните пилешки филенца на тиган в подходяща чиния, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: