Начин на приготвяне
Приготвяне на карамелената плънка:
Карамелизирайте захарта до светъл карамел. Кипнете сметаната, глюкозата и алкохола. Прибавете ги внимателно към карамела с постоянно разбъркване. Добавете и нарязаното на кубчета студено масло. Оставете да се охлади.
Приготвяне на бялата шоколадова плънка:
Кипнете сметаната с глюкозата. Отстранете и добавете Бейлиса. Разтопете шоколада с маслото на водна баня (или в микровълнова фурна като разбърквате на 15-20 секунди). Разбъркайте сметановата и шоколадовата смес заедно. Оставете я да изстине и приберете на хладно в хладилника.
Приготвяне на пикантната шоколадова плънка:
Загрейте сметаната заедно с канелата и чилито. През цедка, изсипете горещата сметана върху шоколада. Бъркайте докато шоколадът се разтопи. Охладете и приберете в хладилника.
Разтопете на водна баня и темперирайте кувертюра (или шоколада). Изсипете част от кувертюра на дъното на формите за шоколадови бонбони. Обърнете и разтръскайте, за да се облеят хубаво стените.
Изсипете (отстранете) излишния шоколад от формите. Оставете да се втвърдят на стайна температура. Напълнете формите с приготвените шоколадови стени с приготвените преди това плънки. Запечатайте отгоре с останалия шоколад.
Оставете отново на стайна температура да се втвърдят. Приберете в хладилника да се охладят за около 1 час. Извадете готовите бонбони от формите. Изрежете леко с нож несъвършенствата (ако има такива) от покапал встрани от формите шоколад и консумирайте :).
Шоколадовите бонбони с три различни плънки са готови.
Ако ви харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за сурови бонбони или тези здравословни бонбони с фурми.
Коментари