Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови бонбони с три различни плънки

Шоколадови бонбони с три различни плънки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Шоколадови бонбони с три различни плънки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
240 мин.
Порции
45
"Онази любов към шоколада, която се усеща във всяка една хапка, е наистина пленяваща"

Необходими Продукти

  • За карамелената плънка
  • захар - 250 г
  • глюкоза - 25 г
  • сметана - 100 мл
  • бейлис - 50 мл
  • масло - 50 г
  • За бял шоколадов ганаш
  • сметана - 125 мл
  • глюкоза - 30 г
  • масло - 60 г
  • бял шоколад - 250 г
  • бейлис - 30 мл
  • За шоколадов пикантен ганаш
  • сметана - 100 мл
  • черен шоколад - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • чили - 1/4 ч.л
  • шоколадов кувертюр - 500 г или шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на карамелената плънка:

Карамелизирайте захарта до светъл карамел. Кипнете сметаната, глюкозата и алкохола. Прибавете ги внимателно към карамела с постоянно разбъркване. Добавете и нарязаното на кубчета студено масло. Оставете да се охлади.

Приготвяне на бялата шоколадова плънка:

Кипнете сметаната с глюкозата. Отстранете и добавете Бейлиса. Разтопете шоколада с маслото на водна баня (или в микровълнова фурна като разбърквате на 15-20 секунди). Разбъркайте сметановата и шоколадовата смес заедно. Оставете я да изстине и приберете на хладно в хладилника.

Приготвяне на пикантната шоколадова плънка:

Загрейте сметаната заедно с канелата и чилито. През цедка, изсипете горещата сметана върху шоколада. Бъркайте докато шоколадът се разтопи. Охладете и приберете в хладилника.

Разтопете на водна баня и темперирайте кувертюра (или шоколада). Изсипете част от кувертюра на дъното на формите за шоколадови бонбони. Обърнете и разтръскайте, за да се облеят хубаво стените.

Изсипете (отстранете) излишния шоколад от формите. Оставете да се втвърдят на стайна температура. Напълнете формите с приготвените шоколадови стени с приготвените преди това плънки. Запечатайте отгоре с останалия шоколад.

Оставете отново на стайна температура да се втвърдят. Приберете в хладилника да се охладят за около 1 час. Извадете готовите бонбони от формите. Изрежете леко с нож несъвършенствата (ако има такива) от покапал встрани от формите шоколад и консумирайте :).

Шоколадовите бонбони с три различни плънки са готови.

Ако ви харесва рецептата, опитай и другите ни предложения за сурови бонбони или тези здравословни бонбони с фурми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Изключителни бонбони, Нина. На снимките изглеждат перфектно, нямам думи да кажа колко много са красиви, а вероятно и вкусни. Веднага гласувах! Браво!
30.09.2016 23:08
Камелия Саман
Камелия Саман
Страхотни бонбони. А може ли да се замени глюкозата с мед?
29.04.2016 00:29
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Перфектни са,направо думи нямам! И аз имам такава формичка сърца за бонбони но ми стои в шкафа и не съм я ползвала.Трябва да взема да я сефтосам,страхотни са,много много хубави :))
28.04.2016 11:26