Свинско с картофки

Свинско с картофки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
08/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
"Не сте ли опитвали свинско с картофи по тази рецепта, все едно въобще не сте го опитвали досега"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото в рецептата е от свински врат. Може да ползвате гърди или бекон, за предпочитане е по-мазничко, но може и с плешка или бут, но ще стане по-сухо. Нарежете месото на едри парчета. Почистете картофите и ги нарежете на едро.

В тава сложете месото, около него поставете и картофите. Мушнете между тях 2-3 скилидки чесън, без да ги белите. Само ги измийте и поставете, вкусът на небеления печен чесън и ароматът му са по-леки, не толкова натрапчиви и няма опасност да прегорят.

Сипете зехтина, поръсете със сол, двата вида пипер и мащерка. Ако разполагате със свежа мащерка, сложете две клончета.

За по-пикантен вкус нарежете една малка люта чушка на ситно и я добавете. Разбъркайте с ръце за по-добро овкусяване на продуктите и сипете бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете на 180 градуса в загрята фурна да се запече. Махнете фолиото и допечете свинското с картофи още 15-20 мин до златисто-кафяв цвят на месото. Поръсете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: