gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко бон филе с кашкавал и домати

Пилешко бон филе с кашкавал и домати

3682k2k5
Пилешко бон филе с кашкавал и домати
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
28/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на тънки пържолки. Овалваме ги в универсална подправка за пиле, а след това в брашно.

В тиган загряваме олио около 3-4 с.л. и запечатваме филенцата от двете страни за 5-6 минути.

В тавичка подреждаме запечатаните филенца, наливаме около 150 мл топла вода. Отгоре прибавяме нарязано на парченца масло.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, след което обръщаме филенцата. Върху всяко филе поставяме по малко рендосан кашкавал и парче домат.

Връщаме във фурната и печем още 15-20 минути до порозовяване на кашкавала и запичане на доматите. По желание поднасяме с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: