Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сиврия и патладжан с доматен сос и кашкавал

Сиврия и патладжан с доматен сос и кашкавал

Сиврия и патладжан с доматен сос и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Великолепна лятна манджа, която може да не е много лека, но за сметка на това е вкусна!"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 - 7 бр. Сиврия
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан консерва (500 г)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семките и ги нарежете на тънки ленти. Нарежете и патладжана и го посолете. Оставете го да се отцеди от горчивият сок.

Загрейте олиото в тиган и изпържете Сиврията. По същият начин постъпете и с патладжана.

Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Задушете го в мазнина. Добавете червеният пипер и консервата домати. Гответе 7-8 минути.

Наредете Сиврия и патладжана в подходяща тавичка. Овкусете със сол. Изсипете отгоре доматената плънка и изпечете в сгорещена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Преди да извадите тавата, поръсете обилно с настърган кашкавал. Готовото ястие поръсете със счукан чесън и магданоз.

Сиврията и патладжан с доматен сос и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусно ястие!
01.05.2016 18:53