Начин на приготвяне
Почиства се и нарязваме ситно лукът и морковът. Загрява се олиото, задушава се първо лукът, морковът. Добавяме отцедени гъби, бяха от буркан, прибавя се и измит ориз. Разбърква се да се позапържат и те.
Поръсваме сол, черен пипер, щипка червен пипер и нарязани листа пресен джоджен без стеблата. Налива се 2 ч.ч. гореща вода, разбърква се.
Прибавяме ситно нарязани сварени яйца. Цялата смес се прехвърля в тава. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза.
Ако искате. може да направите заливка от 2 разбити яйца с 1 ч.ч. кисело мляко и 2 с.л. брашно.
Аз не го направих, така ми харесва повече, а не като мусака.
Прекрасна е за хора които не обичат месо!
Сервираме с кисело мляко и пресен чесън - вкусотия!
Коментари