Детска дроб сарма

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Детска дроб сарма
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За децата - само най-доброто и най-вкусното"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - воденичка и дроб
  • агнешко месо
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме за 6 часа ориза. Сваряваме дреболийките и месцето. Добре измиваме ориза и добавяме дреболийките към него.

На ситно нарязваме лука и моркова и леко задушаваме в масло с вода. Всичко изсипваме в тава и го печем на фурна с бульона.

Печем на умерена фурна. Ако трябва добавяме още вода, тъй като кафявият ориз е пълнозърнест и стои по-твърд.

Детската дроб сарма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: