Великденски бели курабии

Великденски бели курабии

КрасиКраси
Новак
23
110
48
73
05/04/2018
"Отлична компания на сутрешното или следобедното ви кафе, с която може да откраднете момент само за себе си"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 580
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • мас - 400 г свинска (300 г мас и 100 г масло на стайна температура)
  • пудра захар - 150 г
  • пудра захар - 250 г за овалване
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • алкохол - 50 мл
  • брашно - 750 г
  • бадеми - 300 - 400 г белени, леко запечени, счукани бадеми
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва средно меко тесто.

От тестото се оформят топчета или др. фигурки, пекат се на 175 градуса около 15 мин.

Овалват се топли в пудра захар с 2 ванилии на прах.

Изпитана и любима рецепта.

Всяка година ги приготвям за Великден.

Като количество излизат 3 тави от фурната.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар