Великденски бели курабии

КрасиКрасиНовак
05/04/2018
"Отлична компания на сутрешното или следобедното ви кафе, с която може да откраднете момент само за себе си "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 377
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • мас - 400 г свинска (300 г мас и 100 г масло на стайна температура)
  • пудра захар - 150 г
  • пудра захар - 250 г за овалване
  • ванилия - 3 - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • алкохол - 50 мл
  • брашно - 750 г
  • бадеми - 300 - 400 г белени, леко запечени, счукани бадеми
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва средно меко тесто.

От тестото се оформят топчета или др. фигурки, пекат се на 175 градуса около 15 мин.

Овалват се топли в пудра захар с 2 ванилии на прах.

Изпитана и любима рецепта.

Всяка година ги приготвям за Великден.

Като количество излизат 3 тави от фурната.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар