Начин на приготвяне
В тенджера се налива 1 литър вода и след като заври, се осолява. Слагат се вътре бобчетата и царевицата, за да се сварят(около 20 мин.). След като се сварят, се прецеждат, изплакват се със студена вода и се оставят да изстинат.
Докато се варят фасула и царевицата, приготвяме зеленчуците. Чесънът се пресова, зеленият лук и магданозът се нарязват на ситно и всичко се сипва в буркан (или купа с капак). Прибавят се и две супени лъжици оцет, 1 с.л. олио, 1 ч.л. сол и щипка захар, разбърква се хубаво и се оставя на страна.
Чушките, морковите и главата лук се нарязват на не много ситно, овалват се в малко олио и сол и се пекат в сух тиган за около 2-3 минути, като се разбъркват периодично.
След като зеленчуците са готови, ги сипваме в буркана с маринатата, затваряме буркана, разклащаме хубаво и оставяме за 10 минути.
В дълбока купа сипваме вече изстиналите боб и царевица. Сипваме и маринованите зеленчуци заедно с маринатата, нарязваме и пресния домат на малки парченца. Разбъркваме хубаво и сервираме.
Коментари