Начин на приготвяне
Хлябът се нарязва на много ситни кубчета. В дълбок тиган на слаб огън, сипваме захарта и водата да се карамелизира захарта.
След като захарта се карамелизира (внимаваме да не прегаря), сипваме вътре маслото и канелата, разбъркваме. Махаме от огъня и сипваме хляба и орехите, разбъркваме хубаво и изсипваме готовата смес в малка правоъгълна тавичка, като разстиламе равномерно по цялата тава.
Оставяме да стегне за около 30 мин. Течния шоколад го сипваме в стъклен съд и го затопляме за 10-15 сек. в микровълнова да омекне.
С разтопения шоколад заливаме готовата хлебна основа равномерно и оставяме отново да стегне. След като стегне десертът, с остър нож го нарязваме на малки квадратчета и сервираме. Декорираме с парченца орехи.
Коментари