Начин на приготвяне
Корите разрязвам на половина. Почиствам и попарвам спанака. Отцеждам и нарязвам. В купа разбърквам яйцата, сиренето, киселото мляко и хлебната сода, 2 с.л. олио.
Смесвам спанака и ориза с яйчната смес и добавям черен пипер, и гьозум (джоджен) за аромат. Тава постилам с алуминиево фолио и намазвам с мазнина.
Взимам лист кора и късата страна да е пред мен, по цялата дължина по средата слагам от плънката. Поръсвам с малко олио.
Лявата трета покрива плънката, дясната трета прихлупвам отгоре, и сгъвам на 3 пъти докато се получи малка баничка. Подреждам в тавата. Така сгъвам всички банички и пека до готовност.
Коментари