Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180 градуса. В купа се смесват топлото прясно мляко, маята, захарта, солта и олиото. Сместа се разбърква и се оставя да шупне.
За плънката сиренето се настъргва и се смесва с изварата и белтъка. Три кори за баница се намазват със сместа с маята и се подреждат една върху друга.
Върху намазаната трета кора, в единия ѝ, по-тесен, край се слага част от плънката
и се завива на стегнато руло.
Готовите рула се подреждат в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбит жълтък, смесен с прясното мляко и олиото, и се пекат до получаване на апетитен златист загар.
Готовата баница се изважда от фурната и се оставя да се охлади за 30 минути, след което се реже на малки банички.