Начин на приготвяне
Хлебчетата: Затопляме млякото и в него разтваряме маята и маслото, прибавяме брашно, сол и захар, омесваме меко тесто и го оставяме да втаса. След като тестото е готово го разделяме на топчета, оформяме от тях питчици, нареждаме ги в намазана с олио тава и ги оставяме да втасат отново. След като са втасали ги поръсваме със семена и печем на 180-200 градуса до готовност.
Докато хлебчетата се пекат си приготвяме бургерите. Месото нарязваме на едри кубчета и сипваме в чопър, прибавяме почистения и нарязан на едро лук, накъсваме и магданоза и мелим 1 мин. или според това колко на ситно искаме да е месото.
След това изваждаме месото от чопъра в една купа овкусяваме с подправките, чукваме яйцето и омесваме хубаво. В тиган слагаме да се загрее мазнина (колкото да покрие дъното), след това вземаме с ръце от смляното месо, оформяме го и го пускаме в тигана, така правим и с останалата смес. След като се изпече обръщаме от другата страна.
След като приключили с бургерите в същата мазнина слагаме нарязаните на тънко чушки и лук, сипваме и 1-2 с. лъжици соев сос и задушаваме за 1-2 мин. След като са се задушили ги изваждаме от тигана.
Когато хлябът, месото и зеленчуците са готови, разряваме хлебчетата през средата, мажем с топено сирене, слагаме тънко нарязани краставички, бургера, тънко нарязано сирене, задушените зеленчуци, листо маруля, отново краставички и накрая другата част от хлебчето, което също сме намазали с топено сирене.
Коментари