Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта с миксер, прибавяме олиото постепенно на струйка.
Гасим в киселото мляко хлебната сода, за да сме сигурни, че ще шупни, капвам 2 капки оцет и объркам.
Постепенно прибавяме брашното, което предварително сме пресяли, защото така става по-добре.
Намазняваме с олио или масло формички за мъфини и посипваме леко с брашно за всеки случай, за да не залепнат.
Аз ползвам керамични отвътре, понякога тефлонови с форми кръгчета, цветя. Изсипваме сместа равномерно в мъфинките. Това е доза за 12 бр.
Отгоре във всички слагаме от нарязаните на малки парченца локум и орехчета.
Печем мъфините на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Уникалните мъфини с локум и орехи са готови.
Коментари