Начин на приготвяне
В по-голяма купа се чупят на парченца бисквитите и се счукват орехите. Прибавят се пудрата захар и какаото и всичко се разбърква.
Водата се слага в малка тенджерка на котлона да заври и се добавя нарязаният на малки парченца локум. На бавен огън се бърка, докато повечето локум се стопи във водата.
Когато се извади от огъня, се добавя маслото и се бърка, докато се разтопи. Всичко се прибавя към сместа от бисквити и се разбърква.
Разстила се фолио и сместа се изсипва, като се завива от всички страни и се оформя във формата на сладък салам.
Слага се в хладилник за няколко часа, за да стегне и се реже на филийки.
По желание може да поръсите рулото с локум, орехи и бисквити с пудра захар.
Бързо и невероятно вкусно бисквитено руло!