Начин на приготвяне
Чуквам си яйцата едно по едно в суха купа. Предварително яйцата сме ги извадили на стайна температура. Разбиваме яйцата с миксер. Тук е важно да кажем, че всичко се бие с миксер. Разбиваме яйцата. При яйцата слагаме захарта и пак разбиваме. После добавяме прясното мляко, олиото и пак разбиваме.
Пресяваме брашното и го смесваме с 1 пакетче бакпулвер. Постепенно добавяме брашното и разбиваме.
Нарязваме орехите на малки парченца. Локума го нарязваме също на малки парченца.
Намазваме формата за сладкиша, може и кръгла малка тава с олио. После посипваме с малко брашно, за да не залепне кашата, като печем сладкиша.
Изсипваме кашата на сладкиша и заглаждаме да е равно. Равномерно разпределяме по цялата форма парченцата локум и орехи, като изсипваме отгоре.
При печенето част от орехчетата и локумът падат надолу, други са на повърхността и има и такива, които са по средата. В този смисъл, като хапваме, ще има навсякъде локум и орехи.
Печем в загрята на 180 градуса фурна. След като е готов и малко да изстине поръсваме с много пудра захар. След като го поръсим с пудрата захар, го режем като торта.
При ядене се усеща локум, орехи, пухкав ароматен сладкиш и много пудра захар. Пудрата захар на се стапя.
Важно е сладкишът да се бие с миксер, така става по-добре, по-вкусен и по-висок. От сладкиша излизат 12 хубави парчета.
Сладкишът с локум, орехи и много пудра захар е готов.